18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Výživová poradna › Čočka na kyselo

Název Množství a jednotka
čočka 500 g
cibule 1 ks
sádlo 2 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
bobkový list 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na cibulce, povaříme pět minut a hotovou čočku dochutíme octem. Podáváme s opečeným párkem, volským okem, chlebem a kyselou okurkou.

Poznámka:
Pro zdravější variantu uvaříme vejce natvrdo a párek vynecháme :).


Další fotografie
 


RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodové tvarohové knedlíky

Postup: Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské... zobrazit recept

RECEPTY

Dušené telecí maso (Veal stew) v kedlubnách

Postup: Telecí maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...